lijkt mij, als kraaienkenner, een typisch gevalletje van een hele gewone oude grijze indische breedbekraaf. Hoe die in Denemarken verzeild is geraakt, weet ik natuurlijk ook niet.
De vogel waar neef Kees het over heeft is tien jaar geleden officieel uitgestorven verklaard! Ik kan niet anders concluderen dan dat deze 'so called-kraaienkenner' zijn vak- of hobbyliteratuur barslecht bijhoudt! Het bedroeft mij dan ook ten zeerste dat een en ander met een stelligheid wordt verkondigd dat de honden er geen brood van zouden eten. Het lijkt mij duidelijk dat het hier gaat om een geciviliseerde kauw: een kauw die vanuit de kou naar de bewoonde wereld trekt en vanwege een veranderd eetpatroon (brood en allerhande andere goed bedoelde rotzooi) een andere pigmentatie van de veren krijgt. In de volksmond worden deze exemplaren 'schimmelmerels'genoemd (aldus een Almeerse oudere dame)
3 Comments:
lijkt mij, als kraaienkenner, een typisch gevalletje van een hele gewone oude grijze indische breedbekraaf. Hoe die in Denemarken verzeild is geraakt, weet ik natuurlijk ook niet.
Neef Kees
Nonsense,
De vogel waar neef Kees het over heeft is tien jaar geleden officieel uitgestorven verklaard!
Ik kan niet anders concluderen dan dat deze 'so called-kraaienkenner' zijn vak- of hobbyliteratuur barslecht bijhoudt! Het bedroeft mij dan ook ten zeerste dat een en ander met een stelligheid wordt verkondigd dat de honden er geen brood van zouden eten.
Het lijkt mij duidelijk dat het hier gaat om een geciviliseerde kauw: een kauw die vanuit de kou naar de bewoonde wereld trekt en vanwege een veranderd eetpatroon (brood en allerhande andere goed bedoelde rotzooi) een andere pigmentatie van de veren krijgt. In de volksmond worden deze exemplaren 'schimmelmerels'genoemd (aldus een Almeerse oudere dame)
Neef Pieter-Floris
Volgens de laatste gegevens is het een bonte kraai!
Een reactie posten
<< Home